Підозрюваний в убивстві Фаріон зробив заяву на випадок, “якщо з ним щось станеться”

Джерело: regionews.ua

В’ячеслав Зінченко, якого підозрюють у вчиненні вбивства мовознавиці Ірини Фаріон, попередив свого адвоката, що не планує здійснювати самогубство

Про це захисник Зінченка Ігор Сулима розповів в інтерв’ю “Українським новинам”, передає RegioNews.

За словами адвоката, Зінченка влаштовують умови в ізоляторі тимчасового тримання, куди його перевели із СІЗО. Він багато читає. Книги бере в місцевій бібліотеці.

Захисник хлопця розповів, що до камери Зінченка підселяють людей, щоб ті начебто в нього щось розпитали. Хлопець не розказував адвокатові про погрози, однак попереджав, що не вчинятиме самогубства.

“Якщо зі мною щось станеться, то майте на увазі, я цього не робив”, — написав Зінченко у записці до свого адвоката.

Також адвокат повідомив, що підозрюваного обмежували в певних харчах, але це “питання розв’язувалися”, тому він не голодує.

Зазначимо, раніше стало відомо, що підозрюваного у вбивстві Фаріон В’ячеслава Зінченка перевели до іншого ізолятора. Також повідомлялося, що під час обшуків у рамках справи правоохоронці виявили пістолет. Зброю знайшли у квартирі ексменеджерки підприємства “Дніпромлин”.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося 19 липня. 25 липня правоохоронці затримали у Дніпрі 18-річного В'ячеслава Зінченка за підозрою в учиненні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави.

Поліція розглядає декілька версій щодо мотивів злочину – особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність Фаріон та ідеологічні причини. Не виключається причетність російських спецслужб. Слідчі припускають, що вбивця міг діяти не сам.