Ексміністр Таїланду піддався критиці за ляпас журналістці, яка поставила незручне питання

Джерело: detector.media
Колишній чиновник Таїланду Правіт Вонгсувон викликав обурення після того, як дав ляпаса журналістці, яка поставила йому питання про його відсутність у парламенті.

Колишній віцепрем’єрміністр Таїланду, відставний генерал Правіт Вонгсувон опинився в центрі скандалу після того, як дав ляпаса журналістці, яка поставила йому питання про його відсутність у парламенті під час голосування за нового прем’єр-міністра.

Про це повідомляє Anadolu Ajansı.

Інцидент стався в п’ятницю, 16 серпня, коли 79-річний Правіт, відомий своєю політичною амбіцією стати прем’єр-міністром Таїланду, агресивно відреагував на питання журналістки.

Журналістка запитала про його неявку на голосування щодо обрання нового прем’єр-міністра, на що Правіт відповів двома ударами по обличчю. Відео інциденту швидко розповсюдилося, викликавши хвилю критики з боку журналістів та громадськості, які засудили дії Правіта як загрозу свободі медіа. Попри подальші вибачення Правіта, його вчинок отримав широку негативну реакцію в суспільстві та серед медіа.

Очевидці стверджують, що Правіт був настільки розлючений, що охоронці змушені були втрутитися, щоб припинити його агресивну поведінку та швидко супроводити до автомобіля.

Цей інцидент отримав широке висвітлення у ЗМІ та викликав обурення серед тайської журналістської спільноти. Журналісти та медіаорганізації рішуче засудили дії Правіта, назвавши їх «залякуванням та загрозою свободі преси».

Ведучий журналіст Saksith Saiyasombut з Channel News Asia заявив: «Колеги, називайте це тим, чим воно є: нападом».

Таїландська спілка журналістів Thai PBS Workers’ Union також випустила заяву, у якій назвала поведінку Правіта неприйнятною та такою, що підриває свободу слова.

Під тиском критики Правіт Вонгсувон пізніше зателефонував журналістці, намагаючись виправдатися, заявивши, що «не мав на меті» завдати шкоди та «не мав злих намірів». Проте його вибачення не зупинили хвилю обурення, оскільки багато хто вважає, що його дії були неприпустимими для людини, яка займає політичну посаду.

Нагадаємо, прем’єр Таїланду розпилив антисептик на журналістів після питань про перестановки в уряді.