Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення на фронті

Джерело: detector.media
У боях на Донецькому напрямку Андрій Валенськийй отримав черепно-мозкову травму, контузію, множинні переломи та опіки. Колеги актора відкрили збори на його лікування та реабілітацію.

Актор театру та кіно Андрій Валенський отримав важкі поранення у боях на Донецькому напрямку. Про це у соцмережах повідомляють колеги та друзі актора, які збирають кошти на його лікування та реабілітацію.

Повідомляється, що Андрій Валенський отримав черепно-мозкову травму, контузію, множинні переломи та опіки.

Перше фото Валенського після операції опублікував актор Театру на Подолі й театру «Золоті ворота» Артем Мяус.

«Де б ще зустрілися) Андрій Валенський, живий! Трохи покоцаний але живий! Відновлюється в Києві!», – написав Мяус.

Згодом колеги Андрія Валенського повідомили, що поранення він отримав у боях в Донецькій області, між Кліщіївкою та Іванівським. Зараз він проходить лікування у Києві, на нього чекає ще декілька операцій та реабілітація.

«У Андрія Валенского черепно-мозкова травма, контузія, розбите та зашите обличчя, зламаний ніс, зламана ліва рука, обпечена права рука, роздроблене праве стегно, – повідомила акторка Римма Зюбіна. – У мене 35 тисяч читачів і 5 тисяч друзів, і я прошу допомоги. Якщо кожен з вас надішле хоча би 35 грн., ми допоможемо актору Андрію Валенському, який працював у театрі ім. Тараса Шевченка у Харкові, театрі ім. Лесі Українки й у театрі Драми та Комедії на Лівому березі Дніпра у Києві і ціною свого життя та здоров‘я захищає нас».

Колеги актора відкрили декілька зборів, щоби йому допомогти. Дописи з реквізитами для донатів опублікували директорка Театру на Лівому Березі Олеся Жураківська, Ірма Вітовська, Анастасія Карпенко та інші.

Андрій Валенський – актор театру та кіно, грав у серіалах «Слуга народу», «Розтин покаже», «Пес», «Останній яничар», «Поганий хороший коп», «Жіночий лікар». До повномасштабного вторгнення працював у Харківському українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, Національному академічному драматичному театрі імені Лесі Українки та у київському театрі Драми та Комедії на Лівому березі. 

Заглавне фото: фейсбук-сторінка Андрія Валенського