Скільки людей в Україні хочуть уникнути мобілізації. Результати опитування

Опитування проводив «Центр Разумкова» впродовж 20-28 червня.

Українців запитали, чи є серед їхніх друзів, колег та знайомих військовозобов’язані, які прагнуть уникнути мобілізації. Дослідження показало, що таких — 8,8%. Про це стало відомо з опитування «Центру Разумкова» на замовлення видання «Дзеркало тижня».

Разом із цим 17,5% респондентів відповіли, що серед їх друзів та знайомих немає або майже немає охочих уникнути мобілізації. У решти опитаних в оточенні є й ті, й ті в різних пропорціях: у 14,7% більшість хоче уникнути мобілізації, а у 13,8% — таких меншість.

Ще 11,6% респондентів кажуть, що таких друзів чи знайомих у них порівну з двома позиціями. І ще 17,7% не змогли визначити, яку частину їхніх знайомих вони становлять.

Серед причин, які відштовхують від намірів служити у війську, опитані виділили:

  • нездатність подолати страх загибелі чи важкого поранення (61,6%);

  • ризик опинитися в зоні бойових дій без належної підготовки (53%);

  • страх залишити сім’ю без годувальника (36,1%);

  • слабке здоров’я, фізична чи психологічна неспроможність брати участь у бойових діях (33,9%).

Опитування проводив «Центр Разумкова» впродовж 20-28 червня. В опитуванні брали участь люди віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Україні триває загальна мобілізація. У Міноборони зазначають, що кількість громадян, які оновили свої дані значно перевищує потреби війська. Однак оновлений закон про мобілізацію визначає десять категорій громадян, яких позбавлять права на відстрочку від мобілізації. Читайте про це за посиланням. 



Джерело: tvoemisto.tv