Росіяни через соцмережі вербують українських підлітків для підпалу автівок військових, – Дмитро Лубінець

Джерело: detector.media
Омбудсмен закликав батьків «донести своїм дітям, чому цього робити не варто. А також – розповісти про підступність ворога, адже надалі РФ може вигадати інші схеми вербування».

Росіяни через соцмережи вербують в Україні неповнолітніх для підпалу автівок військовослужбовців, обіцяючи за це грошову винагороду у кілька тисяч доларів.  Про це попереджає Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсмен наголошує, що країна-агресорка не гребує будь-якими способами досягненням своїх цілей і використовує для цього навіть українських дітей, «така ситуація та вербування дітей зі сторони РФ – черговий спосіб РФ дестабілізувати ситуацію в Україні».

За інформацією Лубінця, випадки підпалу підлітками авто військових зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі.

Уповноважений з прав людини підкреслює, що такі вчинки передбачають кримінальну відповідальність. Він закликав батьків «донести своїм дітям, чому цього робити не варто. А також – розповісти про підступність ворога, адже надалі РФ може вигадати інші схеми вербування».  Як приклад різних схем вербування, Лубінець нагадав, що раніше його Офіс повідомляв про те, що з території РФ вербують українських дітей і змушують їх повідомляти про мінування шкіл та інших закладів.

«Діти мають бути пильними у соціальних мережах й не піддаватися провокаціям росіян!», – закликав омбудсмен.

Фото:  телеграм-канал Дмитра Лубінця