30 травня в прокат вийде політичний трилер «Вторгнення. Операція “Дунай”» режисера Петра Ніколаєва

Створена у копродукції України, Литви та Чехії стрічка розповідає про події 1968 року в Чехословаччині.

30 травня у прокат вийде художня стрічка у жанрі політичного трилеру «Вторгнення. Операція “Дунай”» режисера Петра Ніколаєва. Про це повідомило Державне агентство України з питань кіно.

У фільмі йдеться про події 1968 року в Чехословаччині — придушення «Празької весни» та боротьбу народу країни проти радянської окупації.

Фільм створений у копродукції України, Литви та Чехії, з українського боку над виробництвом працювала компанія «ІнсайтМедіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

У ролях: Томаш Тепфер, Олександр Ігнатуша («Той, хто пройшов крізь вогонь», «Я, ти, він, вона»), Зузана Маурі, Сергій Дашевський, Олег Примогенов («Поводир», «Обмін», «Максим Оса: золото Песиголовця»), Віктор Кошевенко, Станіслав Москвін, Микола Бутковський, Олександр Клаунінг, Їржі Плойгар, Даніел Герібан, Пржемисл Буреш.

Читайте на «Детекторі медіа» інтерв’ю українського актора, заслуженого артиста України Олександра Ігнатуші, який зіграв у цьому фільмі роль Леоніда Брежнєва.

Олександр Ігнатуша. Кадр фільму «Вторгнення. Операція “Дунай”»

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в український прокат вийшла документальна картина режисера Тараса Томенка «Терикони», над виробництвом якої працював продюсерський центр «ІнсайтМедіа».

 

Джерело