Росія розгорнула масштабну інформаційну кампанію до річниці боїв за Донецький аеропорт, — ЦПД

Російська пропаганда подає цій бої як «агресивний напад України на Донбас», хоча саме Росія у 2014 році почала гібридну війну проти України.

Росія розгорнула масштабну інформаційну кампанію до 10-ї річниці початку боїв за Донецький аеропорт. Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Як йдеться у повідомленні, ворог намагається перекласти відповідальність за розв’язання війни на Україну.

У рамках цієї кампанії ворожа пропаганда активно висвітлює меморіальні заходи на ТОТ та поширює заяви російських політиків і окупаційних чиновників на захоплених територіях до річниці першого масштабного бою за Донецький аеропорт, який відбувся 26 травня 2014 року.

Скриншот: ЦПД

«Цей бій російська пропаганда подає як «агресивний напад України на Донбас». Хоча саме Росія у 2014 році почала гібридну військову агресію проти нашої держави. На момент початку бойових дій на Сході вже був окупований український Крим, а переважна більшість так званих ополченців Донбасу насправді були росіянами, зокрема військовими та співробітниками спецслужб», — пише ЦПД.

У Центрі наголошують, що Росія продовжує брехати, щоб виправдати агресію проти України та зняти з себе відповідальність за терор, який вона розгорнула проти мирних українців.

Нагадаємо, раніше ЦПД попереджав, що росіяни намагаються використати річницю окупації Маріуполя для пропаганди «русского міра». Крім того, останнім часом Росія активізувала пропаганду про «нелегітимність» української влади та проти мобілізації.

Джерело