«1+1 media» оголосило реєстрацію на міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності

Учасники конференції, яка відбудеться 6 червня, зможуть безкоштовно переглянути доповіді лекторів про протидію фейкам, вплив пропаганди на суспільство, безпеку в інтернеті в умовах повномасштабної війни, медіаграмотність для людей старшого віку та інше.

«1+1 media» спільно з благодійною організацією Smart Angel анонсували Міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності, яка відбудеться 6 червня о 18:00. Про це йдеться на сайті медіагрупи.

«Нині кожному і кожній, незалежно від країни проживання, вкрай важливо мати хоча б базові навички з медіаграмотності, адже ми всі існуємо в умовах тотальної невизначеності, інформаційних воєн, численних зовнішніх і внутрішніх загроз. Тому конференція, яку ми організовуємо, буде корисною громадянам в усьому світі, які прагнуть посилити свою безпеку в інформаційному полі. Завдяки потужному досвіду фахівців з медіаграмотності, ми впевнені, що такі заходи можуть допомогти протистояти інформаційній загрозі та вберегтися від ворожих операцій впливу», — прокоментувала директорка зі стратегічного маркетингу «1+1 media» Ольга Захарова.

Учасники конференції зможуть безкоштовно переглянути попередньо записані доповіді лекторів українською, англійською, італійською, німецькою й французькою мовами і дізнатися більше про протидію фейкам, вплив пропаганди на суспільство, безпеку в інтернеті в умовах повномасштабної війни, медіаграмотність для людей старшого віку тощо. 

Серед спікерів проєкту:

  • Акім Галімов, продюсер «1+1 media», засновник проєкту «Реальна історія»; 
  • Антон Шеховцов, професор Віденського університету, експерт Center for Democratic Integrity та дослідник Research Center for the History of Transformation дослідження російського впливу та праворадикальних рухів; 
  • Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції;
  • Вікторія Мерлич, керівниця відділу проєктного менеджменту Центру стратегічних комунікацій;
  • Габріеле Косентіно, професор кафедри журналістики та масової комунікації Американського університету в Каїрі;
  • Ігор Соловей, керівник Центру стратегічних комунікацій;
  • Карі Ківінен, керівник освітнього відділу Faktabaari; 
  • Лідія Смола, докторка політичних наук, професорка, дослідниця інформаційних війн;
  • Ольга Пасіцельська, дослідниця Центру медіастудій і журналістики Університету м. Гронінгена, Нідерланди, 
  • Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України.

медіаграмотність

Матеріал підготували в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується «1+1 Media» та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

Зареєструватися на Міжнародну онлайн-конференцію з медіаграмотності можна за посиланням.