Сьогодні стартує десятий Львівський медіафорум

Церемонія відкриття розпочнеться о 14:00.

Сьогодні стартує ювілейний, десятий, Львівський медіафорум (LMF), який триватиме до 18 травня включно. О 14:00 розпочнеться церемонія відкриття заходу, під час якої виступить журналістка Олена Ремовська.

Серед спікерів першого дня LMF — голова Центру громадянських свобод, лауреатка Нобелівської премії миру 2022 року Олександра Матвійчук та американська літературознавиця і філософиня, професорка Колумбійського університету Ґаятрі Чакраворті Співак. Також у програмі — дискусія за участі журналістки Тетяни Трощинської та військовослужбовиці Валерії «Нави» Суботіної про те, як комунікувати різні життєві досвіди так, щоб це зближувало, а не роз’єднувало; публічне інтерв’ю британського нейрохірурга Генрі Марша та інші заходи.

Цього року ключова тема Львівського медіафоруму — «Мова для порозуміння: шукати сенси в поляризованому світі». Ознайомитися з програмою форуму можна за посиланням.

LMF відбувається у Львові з травня 2013 року. За 10 років подія об’єднала понад 5500 учасників; участь у лекціях, дискусіях, майстеркласах та обговореннях взяли 600 спікерів з 50 країн світу.

На сцені конференції обговорюють важливе й актуальне для суспільства: війну, відновлення, свободу слова, розвиток медіаринку, міжнародну політику.

У 2023 році Львівський медіафорум тривав з 25 по 27 травня. Фокусною була тема «Після війни чи перед війною. Як цивілізації перемогти хаос?».

Хедлайнеркою першого дня LMF 2023 була письменниця Оксана Забужко.