Війна в Україні вступає в критичну фазу, – Politico

На кону стоїть не лише контроль над Харковом, вважають західні журналісти.

Повномасштабна війна в Україні “вступає в критичну фазу”, у полі зору російського диктатора Володимира Путіна знаходиться Харків.

На кону стоїть не лише контроль над одним із найбільших міст української держави, а “потенційно здатність країни продовжувати боротьбу – якщо Харків впаде, рішучість Заходу може незабаром з’явитися”, пише Politico. “…Путін, очевидно, хоче скористатися вікном до того, як надійде більше західних боєприпасів і зброї, щоб допомогти українській армії дати відсіч”, – зазначається у матеріалі.

Журналісти додали, що 12 травня РФ здійснила двосторонню атаку на світанку, і зараз точиться запекла битва за контроль над групою з 30 міст і сіл через дугу за 30 кілометрів на північ від Харкова.

У центрі уваги ворожий наступ на Харківщині – сьогодні про це варто знати

Росіяни нещодавно почали рухатися вперед у Харківській області. За відомостями аналітика Bild Юліана Рьопке, оприлюдненими 13 травня, за три дні супротивники змогли окупувати щонайменше 10 сіл. 14 числа аналітики DeepState поділилися, що ворог взяв під контроль село Лук’янці.

За словами Володимира Зеленського, в Харківській області вже посилили оборону, і оборонці України здійснюють контрудари. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко повідомив, що Росія зібрала на кордоні регіоном близько 50 тисяч окупантів.