Житель Львівщини продав університетських корів та отримав проблеми з законом

Джерело: regionews.ua

Колишній працівник Львівського національного університету природокористування незаконно продав 38 корів, які були у власності університету. Тепер суд наклав арешт на майно чоловіка, а йому самому загрожує в’язниця

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Zaxid.net.

В ухвалі суду, оприлюдненій у судовому реєстрі у вересні 2024 року, зазначається, що мешканця Львівщини, який раніше працював у Львівському національному аграрному університету (після 2021 року змінив назву на Львівський національний університет природокористування) на посаді в.о. завідувача лабораторії навчально-демонстраційної ферми, підозрюють у незаконному продажі великої рогатої худоби.

У матеріалах справи зазначається, що протягом листопада-грудня 2020 року він продав 38 університетських корів. За худобу він отримав 572 тис. грн та привласнив ці кошти.

Чоловікові у вересні цього року правоохоронці повідомили про підозру у розтраті та привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

При цьому у судовій ухвалі зазначається, що підозрюваний наразі уже не працює в університеті.

Суддя Шевченківського райсуду Львова ухвалив рішення про запобіжний захід для фігуранта у вигляді застави. Окрім того, було ухвалене рішення про накладення арешту на два будинки підозрюваного. Триває розслідування. Чоловікові загрожує покарання від 5 до 8 років тюрми з забороною працювати на певних посадах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві судитимуть чоловіка, який продав свою Audi, а через декілька днів викрав її.