Оргкомітет Олімпіади-2024 позбавив акредитації чотирьох співробітників російського пропагандистського агентства ТАСС

Джерело: detector.media
Підставою для цього стало рішення французької влади, яка послалася на Кодекс внутрішньої безпеки Франці.

Оргкомітет Олімпійських ігор відкликав акредитації, які раніше було видано чотирьом співробітникам російського пропагандистського державного агентства “ТАСС”. Про це повідомляє група “Інформаціний стпротив”. 

“Працівників російського пропагандистського агентства ТАСС вигнали з Олімпіади в Парижі. Підставою для цього стало рішення французької влади, яка послалася на Кодекс внутрішньої безпеки Франції”, – йдеться у повідомленні. 

В “Інформаційному спротиві” нагадали, що раніше на Олімпійські ігри не допустили п’ятьох співробітників російського пропагандистського інформагентства “Новости”. 

Нагадаємо, напередодні відкриття Олімпійських Ігор міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен розповів про масштабні перевірки, проведені його службами для гарантування безпеки під час Олімпіади. З майже мільйона адміністративних розслідувань, 4340 осіб були виключені з делегацій та персоналу, серед них — журналісти, підозрювані у шпигунстві на користь іноземних держав. Основні країни, з яких походили ці підозрювані — Росія та Білорусь. Міністр підкреслив, що такі заходи безпеки необхідні для запобігання можливим кібератакам та іншим загрозам.

Міністр також зазначив, що були відмови у допуску великої кількості російських журналістів, які претендували на висвітлення Ігор.