Топові курорти Львівщини: куди поїхати на відпочинок?

Львівщина – це один з найбільш відомих туристичних регіонів України. Тут розміщені  і одні з найкращих курортів країни. Наприклад, Східниця, Трускавець, Моршин, Шкло, Славське та ін. Звісно, одні з них більш відомі, інші – менш, але більшість з них мають високий рівень надання послуг, дарують чудову природу, настрій і оздоровлення.

Трускавець

Одне з найпопулярніших місць для відпочинку в Україні. Розташоване за 80 кілометрів від Львова в унікальному і дуже мальовничому місці Львівщини. Дійсно чудовий бальнеологічний курорт Трускавець https://sanatorii.com.ua/sanatoriums/truskavec  приваблює відпочиваючих свіжим повітрям і великою кількістю цілющих мінеральних вод. У місті є чимала кількість лікувальних закладів, пансіонатів, санаторіїв.

Трускавець

Також є вілли, готелі, приватні садиби. Тут можна отримати лікування як в санаторії, так  і самостійно відпочити, насолоджуючись красою, спокоєм, тишею і релаксом. Корисна «Нафтуся», багато закладів зі смачною і корисною їжею, спа, басейни – все це зробить відпочинок незабутнім. Крім того, тут є неймовірний дельфінарій, який принесе не лише позитивні емоції, а й добре впливатиме на діток з особливостями, вагітних.

Східниця

Курорт, який зручно вмостився у розлогій долині в оточенні неймовірних карпатських гір. До Львова  – всього 103 кілометри. Це молодий курорт, який функціонує приблизно 40 років. Крім природньої краси, тут є великі поклади мінеральних вод. Їх відкрив у середині минулого століття місцевий пенсіонер Омелян Стоцький. Тут є аж 17 свердловин, 38 джерел. Тут лікуються люди з проблемами шлунково-травного тракту, сечостатевої системи, урологічними недугами, ті, хто страждає від неправильного обміну речовин. До того ж, зовсім поруч (за 8 кілометрів) знаходиться визначна пам’ятка – фортеця «Тустань». Також біля селища розташовані неймовірні міста, які є туристичними пам’ятками – Дрогобич, Борислав, село Нагуєвичі, де народився великий каменяр Іван Франко, є неймовірної краси водоспади, наприклад,  «Кам’янка», недалеко розташована гора Парашка на яку можна піднятися.

Тут чимало санаторіїв, є готелі, вілли, приватні садиби. Можна пройти як стаціонарне лікування, так і відпочити самостійно.

Моршин

Один з найстаріших бальнеологічних курортів України. Відомий ще з другої половини 19 століття. Розташований серед лісів, зовсім недалеко від міста Стрий. До Львова – 86 кілометрів. Вже з 80-х років моршинська вода продавалася у пляшках. у 30-х роках минулого століття тут були водолікарня, бювет, інгаляторій, грязелікарня. Була велика кількість приватних пансіонатів. У місті є чимало пансіонатів, санаторіїв, готелів.

Моршин

Тут лікують хвороби печінки, жовчного міхура, кишечника, шлунка, стравоходу, обміну речовин. Крім того, можна поїхати на екскурсії на канатну дорогу, на Синевир, в Гошівський монастир, на скелі Довбуша, в Тустань, в Солотвино, зайнятися рафтингом. Моршин – великий курорт, який точно сподобається всім, адже тут зберігаються традиції, можна підлікуватися, отримати масу позитивних емоцій.

Славсько

Один з найбільш мальовничих курортів України. Розташований майже за 150 кілометрів від Львова, до міста Сколе – 40 кілометрів. Чудове місце для сімейного відпочинку. Розкинулося серед полонин і хребтів Горганів  і Бескидів, на березі річки Опір і Славки. Селище з давньою історією та краєвидами від яких просто захоплює подих.

Це – гірськолижний курорт, який славиться своїми підйомниками, трасами та гірськими витягами. Вже з 19 століття сюди їхали люди, щоб покататися на лижах, подихати свіжим повітрям та опинитися серед гір у відносній близькості від Львова. Тут є все необхідне для комфортного проживання, хоча, звісно, з собою потрібно брати речі. А як спакувати валізу можна подивитися тут https://sanatorii.com.ua/article/cemodan-vokzal-sanatorij-so-brati-z-sobou-u-vidpustku – вказані поради зможуть значно спростити процес збирання у відпустку. 

Славсько

Тут, на курорті Славсько, знаходиться найдовша в Україні канатно-крісельна дорога «Захар Беркут», яка піднімається на гору Високий Верх. Розміщена у селі Волосянка. Підйом триває приблизно 45-50 хвилин, за цей час можна помилуватися краєвидами, максимальна висота – 90 метрів. Подих точно буде захоплювати у кожного. Вартість – 350 гривень. Крім цього, є й інші маршрути: на гору Тростян, Погар, Менчіл, Кремінь.

Шкло

Курорт, що розміщується у селі Шкло Яворівського району на Львівщині. Відстань від Львова – 40 кілометрів. Санаторій оточений лісами, декоративними чагарниками, сосновим лісом. Має унікальний мікроклімат. Все це позитивно впливає на здоров’я і нервову систему пацієнтів. Тут також є джерела мінеральної води «Нафтуся» та мінеральна торф’яниста грязь. Тут можна отримати весь комплекс різноманітних процедур, які будуть корисні людям з проблемами опорно-рухового апарату, нервової, кровоносної, травної, сечостатевої, ендокринної, видільної систем. Тут можна пограти у більярд, піти на екскурсію, помилуватися природою. Також є релігійні пам’ятки. Спокій, тиша і релакс точно підуть на користь. Вартість путівки – від 1220 гривень в день.

На Львівщині багато курортів. Обирайте той, який вам найбільше до душі і відпочивайте з радістю.