Forbes оцінило вартість російської атаки 8 липня у 250 млн доларів

Джерело: detector.media
Вартість ракет, збитих українською ППО, Forbes оцінює в межах від $160 млн до $200 млн.

Видання Forbes підрахувало, що вартість російської масованої ракетної атаки на Україну 8 липня становить від 200 мільйонів до 250 мільйонів доларів.

Як пише Forbes, Росія випустила 8 липня по Україні 38 ракет різних типів: одну аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»; чотири балістичні ракети «Іскандер-М»; одну крилату ракету 3М22 «Циркон»; 13 крилатих ракет Х-101; 14 крилатих ракет «Калібр»; дві крилаті ракети Х-22; три керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

З огляду на те, що точний розподіл ракет за типами залишається невідомим, Forbes оцінює загальну вартість залпу в межах від $200 млн до $250 млн.

Українська протиповітряна оборона зуміла знищити 30 ракет: одну аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»; три балістичні ракети «Іскандер-М»; 11 крилатих ракет Х-101; 12 крилатих ракет «Калібр»; три керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69.

Відтак вартість збитих ракет Forbes оцінює в межах від $160 млн до $200 млн.

Нагадаємо, сьогодні, 8 липня, російська армія під час масованого обстрілу України вчинила черговий воєнний  злочин, обстрілявши дитячу лікарню «Охматдит», ще один медзаклад та житлові будинки в Києві і в Кривому Розі. За даними ДСНС станом на 18:50, внаслідок атак загинули 33 людини, з них 22 — у Києві, 11 — на Дніпропетровщині, понад 140 осіб поранених.

СБУ встановила, що по «Охматдиту» росіяни вдарили ракетою Х-101. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством).

Президент Володимир Зеленський повідомив, що росіяни запустили понад 40 ракет різних типів та атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. 

Підтримати «Охматдит» можна переказавши кошти безпосередньо медичному закладу або за реквізитами для фонду, вказаними на сайті лікарні.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки міжнародних організацій із закликом відреагувати на російський обстріл медичного закладу. 

Тим часом російські пропагандисти почали виправдовувати черговий терористичний акт російських злочинців, поширюючи відповідні фейки. 

У Києві та Кривому Розі 9 липня оголосили днем жалоби у зв’язку з російським масованим ракетним ударом по Україні 8 липня.