“Путін обрав хибний шлях”: генерал США відповів, у якому випадку закінчиться війна

За словами Веслі Кларка, Україна ніколи не була загрозою для РФ.

Колишній командувач контингентом американського євроатлантичного контингенту на Європейському континенті, генерал Веслі Кларк заявив, що війна в Україні закінчиться тоді, коли президент РФ Володимир Путін зрозуміє, що не зможе перемогти та утримувати тимчасово окуповані території. 

“Ця війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що він не може перемогти і не може утримати частини України, які, як він стверджує, є частиною Росії. Ось як має закінчитися ця війна. Часто чуємо, що вона має закінчитися дипломатичним врегулюванням, адже всі війни зазвичай закінчуються якоюсь письмовою угодою. Але питання в тому, що ляже в основу цієї угоди? Основою для неї мають бути результати української концепції витіснення росіян, вимоги, які ця концепція породжує, і рішучість їх виконати в процесі реалізації плану. Як тільки це почне відбуватися, гадаю, що Путіна можна буде подолати. І я впевнений, що він точно не вдасться до ядерного сценарію”, – пояснив генерал в ефірі телеканалу “Еспресо”.

За словами Кларка, Україна ніколи не становила загрозу для РФ, адже український народ “просто хотів мати змогу обирати свій власний шлях”. 

“Якби у Путіна була світла голова і він розумів би розклад 21 століття, Україна і Росія могли б бути партнерами вже сьогодні. Натомість він обрав хибний шлях, що базується на фальшивій історії і привабливості російського імперіалізму, якому немає місця у 21-му столітті”, – запевнив командувач. 

Війна в Україні – останні новини

Раніше Інститут вивчення війни повідомив, що ЗСУ просунулись у Вовчанську та повернули втрачені позиції. Просування українців підтвердив командир безпілотного батальйону, що діє на Харківському напрямку.

Водночас аналітики DeepState заявили, що армія РФ просунулася у двох населених пунктах на Донбасі. Просування супротивників також зафіксовано у районах Новоселівки Першої та Невського.


Джерело: unian.ua