Австрія позбавила акредитації главу представництва російського інформагентства ТАСС Аріну Давидян

Джерело: detector.media
Російська сторона у відповідь наказала шеф-кореспондентці московського бюро австрійського суспільного телерадіомовника ORF Кароліні Шнайдер здати акредитаційне посвідчення і залишити територію РФ.

Австрія скасувала журналістську акредитацію глави представництва російського державного пропагандистського інформагентства ТАСС Аріни Давидян. Про це повідомило міністерство закордонних справ РФ.

«24 червня глава корпункту ТАСС у Відні А. А. Давидян отримала повідомлення про непродовження дозволу на перебування в Австрії і припис виїхати з країни впродовж двох тижнів. Раніше, 30 квітня, австрійська влада під надуманим приводом відкликала акредитацію російського журналіста», — йдеться у повідомленні.

Російське відомство натомість викликало 26 червня шеф-кореспондентку московського бюро австрійського суспільного телерадіомовника ORF Кароліну Шнайдер. Їй наказали здати акредитаційне посвідчення і найближчим часом залишити територію Росії.

Австрійський мовник назвав рішення Росії «абсолютно незрозумілим» та зауважив, що це можна «витлумачити лише як свавільний акт проти незалежної журналістики», як і попереднє видворення кореспондентки ORF Марії Кніпс-Віттінг.

«Обидві топ-журналістки, звичайно, продовжуватимуть висвітлювати Росію у звичній якості, спочатку з іноземної редакції у Відні», — йдеться в заяві ORF. Мовник висловив протест проти дій Росії та подаватиме заявку на отримання нових акредитацій.

Нагадаємо, 30 квітня Австрія відкликала постійну акредитацію у «кореспондента ТАСС» Івана Попова. МЗС Росії викликало австрійського посла, але Попова це не вберегло, й 7 червня він виїхав з країни.

У відповідь на рішення Відня позбавити реєстрації пропагандиста агентства ТАСС міністерство закордонних справ Росії 11 червня оголосило про вислання з країни журналістки австрійського телеканалу ORF Марії Кпіпс-Віттінг.

Раніше Росія вислала кореспондента Болгарського національного радіо у відповідь на дії Софії щодо журналіста «Российской газеты».