У школах на ТОТ Херсонщини окупанти формують класи «поліцаїв»

Джерело: detector.media
Так звані кадетські класи вже працюють у тимчасово окупованому Запоріжжі

На базі середніх шкіл тимчасово окупованої Херсонщини окупанти розпочали процес формування спеціалізованих класів, у яких будуть готувати «поліцаїв», повідомляє Центр національного спротиву. 

Ініціатива прийшла із Кремля і намагається активно впроваджуватися місцевою окупаційною владою. Йдеться про класи Росгвардії.

«Тут діти будуть проходити військові навчання і «патріотичне виховання», яке насамперед передбачатиме виправдання нацистських злочинів Росії. При закінчення спецкурсу випускники отримуватимуть первинне сержантське звання і виконуватимуть роботу “поліцаїв”», – йдеться у повідомленні ЦНС.

Там додають, що на ТОТ Херсонщини перший такий клас буде відкрито вже з початку нового навчального року у Скадовську.

Планується що такі спецкласи будуть у кожній школі окупованої області. Перші такі класи окупанти почали активно організовувати від початку повномасштабного вторгнення.

Так звані кадетські класи вже працюють у тимчасово окупованому Запоріжжі.

Нагадаємо, що з 1 вересня в школах на тимчасово окупованих територіях вводять предмет «Основи безпеки та захист Батьківщини».  За інформацією Центру національного спротиву, в рамках цього предмету дітей навчатимуть тактичної медицини та військовій підготовці, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії мілітаризує дітей та виховує в них готовність до війни та смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Фото: ЦНС