Режисер документального серіалу про ФК «Шахтар» передав нагороду Sports Emmy Awards Рінату Ахметову

Джерело: detector.media
Серіал українського режисера Володимира Мули та британця Алекса Ґейла "Футбол має тривати" переміг у номінації "Найкращий документальний серіал". Фільм розповідає про долю про українського футбольного клубу "Шахтар" в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

Режисер документального серіалу Football Must Go On (“Футбол має тривати”) Володимир Мула передав в Києві нагороду Sports Emmy Awards президенту футбольного клубу “Шахтар” Рінату Ахметову. Відео передачі призової статуетки ФК “Шахтар” оприлюднив на своєму YouTube-каналі.

Отримуючи статуетку, Рінат Ахметов сказав, що режисер чотирисерійного документального фільму зробив добру та велику справу. 

“Ви цілий рік працювали з командою, ви розповідали усьому світу про Україну, про те, як на нас напав ворог, про дух і мужність українського народу, про незламність українського народу”, – зазначив Ахметов. 

У свою чергу Володимир Мула наголосив, що завдяки серіалу команді вдалося розповісти світові не лише про український спорт, а й про життя українців, які перебувають у дуже непростих умовах. 

“Для мене ця нагорода, звісно, визнання, але, що важливіше, це те, що з великої сцени Emmy  нам вдалося розказати про Україну, про українців, про те, що у нас  відбувається. І мені здається, що це набагато важливіше, ніж тримати в руці статуетку. Тому що ми повинні розуміти, що важко тримати увагу до України і те, що нам вдалося крізь призму спорту, завдяки максимальному сприянню ФК “Шахтар” розповісти світові про війну в Україні – це дуже здорово! Це дуже класний механізм донесення інформації, тому що спортивна аудиторія – максимально широка і в нас вийшла не спортивна документалка, а спортивно-соціальна документалка з тими кодами, які потрібні нам”, – сказав режисер.  

Церемонія нагородження премією Sports Emmy Awards відбулася 22 травня у Нью-Йорку. Документальний серіал “Football must go on” українського режисера Володимира Мули та британця Алекса Ґейла про донецький футбольний клуб “Шахтар”, знятий на замовлення Paramount+, переміг у номінації “Найкращий документальний серіал”. У цій категорії українсько-британська робота обійшла чотирьох претендентів: «Formula 1: Drive to Survive», «Quarterback» від Netflix, «Monster Factory» від Apple TV та «Hard Knocks» від HBO Max.

Серіал американської кінокомпанії Paramount+ “Футбол має тривати” про український футбольний клуб “Шахтар” переміг у номінації “Найкращий документальний серіал”. Фільм розповідає про долю українського клубу в умовах повномасштабної війни Росії проти України.

Володимир Мула — кінорежисер, продюсер, спортивний журналіст, заслужений діяч мистецтв України. Співпрацював з провідними телевізійними мережами, зокрема з британським BBC, американським CBS та сінґапурським CNA; висвітлював «Євробачення», Чемпіонат світу з футболу 2014 і Літні Олімпійські ігри 2016 в Ріо-де-Жанейро, Чемпіонат Європи з футболу 2016 у Франції, Зимові Олімпійські ігри 2018 у Південній Кореї.

Зняв чотири повнометражні документальні фільми: «Американська мрія» (2015), «Американська мрія. У пошуках правди» (2017), а також «Юкі» (2020) про видатних зірок українського походження найвідомішої хокейної ліги світу NHL і «Нація футболу» (2021) про історію становлення української збірної.

Стрічка «Юкі» потрапила до короткого списку AIPS Sport Media Awards 2020 у категорії «Video Documentary». Про історію створення цього фільму Володимир Мула написав спортивно-документальний автобігорафічний роман.

Sports Emmy Awards вручається щорічно за найкращий американський спортивний телепроєкт. Вона присуджується Національною академією телевізійних мистецтв і наук (NATAS) і є частиною широкого спектру нагород «Еммі» для американської телевізійної індустрії.